Otvorne web stranica Ambasade

Otvorne web stranica Ambasade

Poštovani posjetitelji,

Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da je danas, 25. februara 2021. godine, zvanično otvorena web stranica Ambasade BiH u Amanu, Jordan.

Smatramo da će ovim znatno bit olakšano i bh i stranim državljanima dobijanje pravovremenih i kvalitetnih informacija o BiH i aktivnostima Ambasade.

Pored održavanja i unaprijeđenja dobrih političkih odnosa BiH i Jordana i pružanja konzularnih i drugih usluga bh i stranim državljanima u Jordanu i regionu, fokus djelovanja Ambasade BiH u Amanu je povećanje obima trgovinske razmjene i unaprijeđenje ekonomskih odnosa BiH sa državama regiona. Stoga smatramo da će otvaranje ove web stranice doprinijeti tome i pozivamo sve zainteresirane biznismene i investitore da posjete našu web stranicu kao i da direktno kontaktiraju Ambasadu.

Također, otvoreni smo za sve sugestije i prijedloge o izgledu i sadržaju naše web stranice.

Ovom prigodom se posebno želimo zahvaliti dr. Eiad Ismailu, uglednom oftamologu i očnom hirurgu koji ima klinike u Amanu i Sarajevu za njegovu finansijsku pomoć u otvaranju web stranice. Naime, dr. Eiad Ismail je platio kompletne troškove pripreme, izrade i otvaranja web stranice. Posebno napominjemo da je ovo samo jedan od mnogih primjera pomoći dr. Eiada Ambasadi BiH u Amanu kao i BiH u proteklom periodu zbog čega smo mu izuzetno zahvalni.

S poštovanjem

Mr. Sc. Mato Zeko,
Ambasador BiH u Jordanu

---------------------------------------------------- 

INFORMACIJE O COVID-19 

PRILIKOM ULASKA U BiH STRANI DRŽAVLJANI MORAJU IMATI NEGATIVAN PCR TEST NE STARIJI OD 48 SATI.

DRŽAVLJANI BiH NE MORAJU IMATI PREDMETNI TEST.

KARANTIN NIJE OBAVEZAN NI ZA STRANE NI ZA BH DRŽAVLJANE.