Poštovani posjetioci,

 

Od danas, 27. aprila 2021. godine, preko web stranice Ambasade BiH u Amanu www.bhembassyjo.com, na raspolaganju Vam je opcija učenja bh jezika putem instrukcija na arapskom jeziku.

 

Ideja je omogućiti djeci naših državljana koji su oženjeni/ udati za državljane arapskih zemalja kao i drugim zainteresiranim da uče naš jezik na ovaj način. 

 

Ideja je realizirana na inicijativu Ambasade BiH u Amanu uz pomoć dvoje bh državljana: Nermina Al-Rifai i Muhamed Ababneh kojima ovom prigodom izražavamo našu veliku zahvalnost za njihovu nesebičnu pomoć u ovom poduhvatu. 

 

Nermina Al-Rifai je je prosvjetni radnik po zanimanju i profesorica u jednoj srednjoj školi u Amanu i ona je zadužena za pripremu online lekcija koje će bit na raspolaganju na njenom youtube kanalu i na web stranici Ambasade, a Muhamed Ababneh je IT stručnjak koji je pomogao u tehničkoj realizaciji ove ideje.

  

Inače, oboje su rođeni u brakovima Jordanaca sa bh ženama.

 

Posebno je važno što su lekcije i predavanja na arapskom jeziku što će omogućiti svim zainteresiranim i djeci naših državljana u Jordanu, ali i cijelom arapskom svijetu i šire, lakše učenje bh jezika što je još jedan od vidova pomoći bh institucija našoj dijaspori.

 

Nadamo se da će Vam se svidjeti ova ideja i da će pomoći našim državljanima, ali i drugim zainteresiranim, učenje našeg jezika.

 

Ambasada je otvorena za sve Vaše prijedloge i sugestije po ovom pitanju.

 

S poštovanjem,

 

Mr. Sc. Mato Zeko,

Ambasador BiH u Jordanu

LEKCIJE: 

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7.